Personvern

Personvernerklæring Foto Norden AS

Foto Norden AS er medlem av Virke og av Nordma (Norsk Direkte Markedsførings Forening). Virke har sertifisert Foto Norden AS som Trygg E-Handel bedrift. Norsk lov og avtaler mellom Norge og EØS/EU regulerer Foto Norden AS sitt ansvar for personvern.

Våre kunders tillit er av største viktighet for oss. Foto Norden AS tar derfor ansvar for å beskytte kundens personvern og har oppdatert vår personvernerklæring etter den nye personvernloven GDPR.

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre kunder, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Har du noen spørsmål om vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte daglig leder som er ansvarlig for oppfølging av personopplysningsloven i Foto Norden AS eller personvernansvarlig@fotonorden.no

Personlig data

Dette forutsetter at du har gitt skole/barnehage eller idrettslaget samtykke til å sende din personlige data videre.

Personlige data som samles inn fra skoler, barnehager og idrettslag:

  • Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og skole/barnehage/idrettslag.

Personopplysninger blir ikke utvekslet med andre enn skolen, barnehage og idrettslag, dvs den samme informasjonen Foto Norden AS mottar fra hvert enkelt skole, barnehage og idrettslag. Foresatte og elever over 18 år får ikke annen informasjon enn om seg selv, og navnsatte bilder på andre internt på skolen, barnehagen og idrettslaget. All data av denne type lagres og sikres i eget datasenter lokalisert i Norge med begrenset tilgang kun for ansatte i Foto Norden AS som har behov for denne informasjonen.

Personopplysninger brukes til:

  • Informere om fotografering til foresatte når det gjelder fotodato, bestillingsordning, gi valgfrihet om fotografering og annen relevant informasjon.
  • Informere og planlegge fotodag i samarbeid med skolen, barnehagen og idrettslaget.
  • Levere fotoprodukter til foresatte, skolen, barnehagen eller idrettslaget for salg, drift og / eller arkivering.

Foresatte eller fotografert over 18 år har rett til, etter skriftlig anmodning, kostnadsfritt få innsyn i dataene, hvor dataene kommer fra, og korrigere eller fjerne feil informasjon. Det er ingen plikt til å oppgi personlig informasjon til Foto Norden AS.

Datarelatert til fotograferte bilder og mottatte personopplysninger som nevnt over lagres, tas back-up fra og fjernes ikke uten at kunden (skole, foresatte eller elever over 18 år) skriftelig ber om at opplysningene fjernes/slettes til ansvarlig for oppfølging av personopplysningsloven.

Du har til enhver tid mulighet til å vite hva slags opplyninger vi har på deg og eleven du har ansvaret for.

Dette kan du få ved å kontakte personvernansvarlig@fotonorden.no eller kundeservice@fotonorden.no angående dette.

Min side

Du kan når som helst laste ned en kopi av all data koblet til brukeren din ved å klikk på ‘Last ned informasjon’. En zip-fil vil bli lastet ned til datamaskinen din, og du må pakke den ut for å se innholdet.

Du har også mulighet her til å endre dine personlige opplysninger.

Slett kontoen din

Hvis du velger å slette kontoen, blir kontoen din umiddelbart satt i karantene, og kontoen vil bli permanent slettet etter 30 dager. Hvis du sletter kontoen din vil brukeren din og tilkoblingen din til alle bildeseriene som er koblet til kontoen din samt kontaktinformasjonen din slettes fra våre servere.

Mens kontoen din er i karantene og venter på sletting har du muligheten til å reaktivere kontoen din ved å logge inn på nytt. Hvis du gjør dette vil kontoen din bli fullstendig gjenopprettet.

Cookies og analyseverktøy for webstatistikk for fotonorden.no

Foto Norden AS bruker analyseverktøyet Google Analytics for å orientere seg om hvordan leserne benytter seg av nettstedet. Google Analytics er en tjeneste for webanalyse, levert av Google, Inc (”Google”).
Foto Norden AS bruker analyseverktøyet for å samle og vurdere informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Dette gjøres for å kunne forbedre og forenkle nettstedets funksjonalitet. Besøk på fotonorden.no registreres som anonym informasjon, og inneholder ikke identifiserbare personlige opplysninger.
Foto Norden AS er behandlingsansvarlig for fotonorden.no, og bestemmer derfor hvilke opplysninger Google Analytics har tilgang til å behandle når det gjelder bruken av nettstedet. Google Analytics behandler kun generell webstatistikk, som blant annet nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra.

Bruk av ”cookies” for å lagre data

Ved ditt besøk lagres ”cookies” (informasjonskapsler) som tekstfiler på din datamaskin. Informasjonen som cookien samler inn om din bruk (herunder en anonymisert versjon av din IP-adresse) sendes til Google og lagres på selskapets servere. Formålet til Google er å bruke denne informasjonen til å vurdere bruken av nettsiden, utarbeide rapporter til innehaveren av nettstedet om aktiviteten på deres hjemmeside, og å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på nettstedet og bruken av internett.
Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke sammenstille din IP-adresse med andre opplysninger Google måtte ha i sin besittelse.

Forhindre lagring av dine besøksdata

Google Analytics sine retningslinjer for personvern gir deg rett til å nekte Google Analytics å lagre dine besøksdata. Om du ikke ønsker at Google Analytics skal lagre din informasjon kan du installere ”Google Analytics Opt-out”. Dette er en tilleggsfunksjon for din nettleser som vil forhindre slik lagring.
Du kan også avvise bruken av cookies på din maskin ved å justere de nødvendige innstillingene på din nettleser. Hvis du velger å gjøre dette, vær imidlertid oppmerksom på du kanskje ikke vil være i stand til å benytte hele nettstedets funksjonalitet.
Ved å bruke nettstedet fotonorden.no godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og til det formålet som er beskrevet ovenfor.

Se også; https://www.datatilsynet.no/Sikkerhet-internkontroll/Personvernerklaeringer/